lördag 18 oktober 2008

Liten rapport från Nora besöket . . .

Utflykten till Nora gav mersmak - längtar redan tillbaka! Här kommer några bilder från Nora Diversehandel - det fanns så mycket att titta på därinne så det blev inte så många foton . . .
Kul idé med hyllremsor av gamla tidningar . . .
Mycket fina lakan och örngott . . .
Vägg i vägg ligger 3 bodar som också tillhör butiken - där gjorde Gerd ett "kistfynd". Jag gjorde också fynd massor med fina saker som t ex nedan fina bläckhorn.
Och vad sägs om nedan underbara ting?
Örngotten är helt ljuvliga och skall tas fram till jul, en gammal kassabok, korg, tratt och sist men inte minst det underbara kryddstället. Sen den silvriga saken som ligger på kassaboken - vad kan det vara då ?
Jo - hon som äger butiken sa att det var en gammal pepparotsgömma - bara så läcker!
En 100 år gammal pigtittare blev också min . . .
Sedan blev vi tipsade om - Henrietta's Bakgård
Också det en jättemysig butik . . .
Där gjordes det också fynd . . .
Fint rostigt . . .
Kolla in golvet i butiken . . .
Helt underbart . . . eller hur ?
Idag skulle vi ha åkt till stugan - men ibland tar krafterna bara slut och det gjorde det för min J idag. Han har jagat älg hela veckan och kroppen sa stopp! Det får bli en myskväll hemma istället och jag våga betta att han sover innan Bolibompa. Vi har släktingar på besök i stugan som vi gärna vill hinna träffa innan de åker söder över - men det blir en dag i morgon också och då är Mr J förhoppningsvis utvilad :-)
Ha det gott allihopa!
Kram
Ann

tisdag 7 oktober 2008

Visa engagemang - bär rosa bandet . . .

Visa ditt stöd för kampen mot bröstcancer och bär det rosa bandet under oktober.

Årets rosa band har formgivits av Ingegerd Råman, en av Sveriges mest meriterade glas- och keramikformgivare. På bandet står olika ord som Ingegerd Råman hoppas leder till att människor börjar prata med varandra.

”Varje rosa band är en del av ett oändligt långt sidenband där orden löper som en tanke från bärare till bärare. Med stolthet har jag 2008 gestaltat det rosa bandet med förhoppning om att vi för varje år blir allt fler som känner empati och ansvar för våra medmänniskor”, beskriver Ingegerd Råman sitt arbete.

Köp ett rosa band! Cancerfondens rosa band kostar 20 kronor och finns bland annat på ICA, Lindex, Scandic, Pressbyrån och Apoteket.

Ovan information kommer från Cancerfondens hemsidan för kampanjen Rosa bandet - där kan du läsa mer.
Jag köpte mitt rosa band idag på en skoaffär - det var det minsta jag kunde göra för att bidra!
Var rädda om er alla bloggkvinnor och kom ihåg - undersök er ofta!
Kram Ann

lördag 4 oktober 2008

Citronträd - en riktig utmaning . . .

Hej alla bloggläsare,
De senaste nätterna har varit riktigt, riktigt kalla och nu vi törs inte ha vårt fina citronträd kvar ute i trädgården längre - så idag fick det komma in i värmen.
Detta underbara träd var en av de många fina bröllopspresenter vi fick när vi gifte oss. Trädet har transporterats till oss ända från Holland och har nu 3 stora gröna citronfrukter och flera knoppar. Några av dessa har slagit ut till vackra små blommor.
Nu håller vi tummarna för att citronträdet kommer att överleva, inomhusklimatet över vintern, så att vi nästa sommar kan flytta ut det i trädgården igen.
Något som också ska få komma ut i vår trädgård nästa sommar är ett fynd från besöket i Nora . . .
Den gamla symaskinen Freja, från Husqvarna, den ska få bli en fin dekoration i någon av våra rabatter - konstigt tycker ni kanske - få se vad ni tycker när ni får se bilderna . . .
Här målas det idag för fullt och det är inte med vit färg utan svart. Ja - ni läste rätt! Det är några av våra tavelramar som får sig en "make over" - bilder kommer när det är klart.
Ett stort tack till er alla som gör ett besök på min blogg. Jag uppskattar det verkligen och blir så glad varje gång någon av er har lämnat en kommentar :-)
Ha nu en riktigt skön fortsättning på lördagen . . . J lovade precis kanelbullar till eftermiddagsfikat - mums!
Kram
Ann
Related Posts with Thumbnails